Meer informatie

Wat gaan we doen in de camper?

Je kan in de camper langskomen en in een knusse, veilige omgeving, een praatje met mij maken, een kopje koffie of thee drinken en even creatief bezig zijn. Ik zal zelf ook met iets creatiefs bezig zijn wat motiverend werkt en voor een ontspannen sfeer zorgt. We kunnen muziek opzetten zodat je sneller op je gemak bent en je misschien beter kunt concentreren.
Het is de bedoeling dat het heel laagdrempelig is, het gaat erom dat je even bezig bent en even samen bent. Je kunt eenmalig komen of als het goed bevalt kun je vaker komen. Je hoeft niet creatief aangelegd zijn. Als je er behoefte aan hebt, kunnen we praten over wat je op het hart ligt, maar het hoeft niet.
Een creatieve sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en kost 30 euro (voorlopige prijs). Voor alleen een praatje, kennismaking of kopje koffie kan het ook korter zijn.
In de vakken hieronder zie je voorbeelden van de creatieve dingen die je kunt doen in de camper. Je kan ter plekke kiezen wat je wilt doen, ik neem voor alles de benodigde spullen mee.

Tekenen (bijvoorbeeld met houtskool)
Collage maken
Kleurplaten voor volwassenen
Schilderen
Kleien
Een armband knopen

Waarom

Tijdens een creatieve sessie bied ik je een luisterend oor. De bedoeling is dat je je welkom voelt, kunt ontspannen en weer meer zin en vertrouwen krijgt om dingen te gaan doen. Creatief bezig zijn kan daar erg bij helpen. Om je een beeld te geven wat het voor jou kan betekenen, vertelt Monique(vrijwilliger) hieronder wat creativiteit voor haar en haar mentale gezondheid betekend.

Collages maken
"Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, omdat ik mijn creativiteit en fantasie kwijt kan in mijn kunstwerkjes. Bovendien kom ik vaak in een creatieve flow; ik heb dan mijn volle focus bij het knutselen en ik kan helemaal de tijd uit het oog verliezen. Ik kan door mijn mentale gezondheid (autistische burn-out) niet meer dan één a twee uur per week werken. Ik zit dus veel uren thuis die ik vul met prikkelarme activiteiten. Lange tijd vond ik het lastig om een passende activiteit te bedenken en ging ik -mede door mijn depressie- veel in bed liggen. Ik vind het fijn om ‘(her)ontdekt’ te hebben dat creatief bezig zijn mijn stemming kan verbeteren. Bovendien heb ik -zeker in vergelijking met in bed liggen- tijdens het knutselen minder piekergedachten en kan ik me beter ontspannen. Ik heb de collages waar ik het trotst op ben in een portfolio map gestopt. Deze map neem ik graag mee om aan mijn naasten te showen en over mijn hobby te vertellen. Ik vind het erg leuk als ze dan positief reageren en ik complimenten krijg over mijn collages. Ook maak ik ook graag collages als (verjaardags)kaart. Ik zoek dan plaatjes uit die passen bij de persoon en/of gelegenheid van de kaart. De meeste mensen kunnen dat enorm waarderen!"

Diertjes van vilt
"Ik maak regelmatig diertjes van vilt. Ik teken eerst een patroontje op papier, knip die uit en leg die vervolgens op een vel vilt. Als ik alle benodigde stukken heb uitgeknipt, start ik met de onderdelen aan elkaar te naaien. Ik vind het relaxt om dit op de bank te doen en binnen een paar uurtjes heb ik een schattig diertje. Bovendien is mijn kamer nu extra leuk gedecoreerd. Maar ik maak ook wel eens vilt diertjes als (verjaardags)cadeautje voor bijvoorbeeld mijn oma. Ze is er altijd erg blij mee en heeft ze als een soort trofee uitgestald aan haar muur."

Tekenen
"Ik vond het als kind al erg leuk om te tekenen. Tijdens een vakantie naar Disneyland zocht ik dan ook van mijn eigen geld een Disney tekenboek uit in de Disney store. In het boek staat stap voor stap uitgelegd hoe je verschillende Disney-figuren kunt tekenen, zoals Winnie the Pooh. Dit boek is zowel leuk voor kinderen als voor volwassenen, dus ook nu pak ik af en toe dat boek erbij om één van de Disney-figuren te tekenen. Het ontspant me en het geeft snel een tof en geslaagd resultaat."

Voor wie

Volwassenen in Utrecht die zich soms alleen voelen doordat zij door mentale omstandigheden niet meer dagelijks kunnen doen wat zij eerder wel konden. Die behoefte hebben aan een veilige en rustige plek dichtbij huis waar ze even samen met iemand met hun handen bezig kunnen zijn. Zodat ze meer ontspannen en met een warmer / positiever gevoel naar huis gaan.

Wanneer

Op de pagina aanmelden kun je je aanmelden en dan maken we samen een afspraak.
Je kunt contact met mij opnemen als je vanuit een organisatie geïnteresseerd bent voor een samenwerking. Dan kan ik bijvoorbeeld een maand lang op de gewenste plek gaan staan zodat jullie de dienst kunt uitproberen tegen een gepaste vergoeding. Neem hiervoor graag contact met mij op.

Wat kost het?

Voorlopig kosten de creatieve sessies 30 euro per keer. In de toekomst zal deze prijs omhoog gaan (om in de kosten te kunnen voorzien) en wordt het misschien mogelijk om creatieve sessies (deels) vergoed te krijgen.

Waar

In mijn camper! De camper wordt geparkeerd op een gewone parkeerplaats in Utrecht, bij de deelnemer in de buurt. Dit kan per dag een andere plek zijn en die spreken we samen af. Zo ziet de camper eruit: